Over Entinghe Dwingeloo winnaar verkiezing dorpshuis van het jaar

 

Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo is verkozen tot Drents ‘dorpshuis van het jaar’ 2023. Dat werd bekend gemaakt in Yders Hoes tijdens de Drentse Dorpendag. Er waren zes finalisten van wat begon met 20 aanmeldingen. Dat waren naast Over Entinghe, t Markehuus in Assen, Dorpscentrum Eexterveen, Ons Dörpshuus in Tweede Exloërmond, ’t Brinkenhoes in Emmen en De Weidehoek in Wijster. Dorpshuis Over Entinghe ontvangt €4.000 en de overige finalisten ontvangen €2.500.

 

Buurtwerk Nederland feliciteert Over Entinghe van harte met het behalen van de titel: Dorpshuis van het jaar in Drenthe. Dankzij de inzet van het bestuur en de vele vrijwilligers, en de eerste impuls door het project  "Optrommelen", is het dorpshuis weer een bruisend activiteitencentrum geworden! Heel veel succes gewenst!

 

De verkiezing was een coproductie van de BOKD en rtv drenthe en werd mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe en Drentse gemeenten. Doel is om de dorps- en buurthuizen in de schijnwerpers te zetten en te inspireren. De uitzendingen zijn terug te zien op www.drentsdorpshuisvanhetjaar.nl

Optrommelen van start in Dwingeloo

Maar liefst 40 (op)trommels gingen er van deur tot deur. In de (op)trommels diverse vragen die door een werkgroep uit het dorp zijn opgesteld. De centrale vraag is: wat willen de inwoners van Dwingeloo met het dorpshuis ‘Over Entinghe’, wat willen ze realiseren en is men bereid om zich daarvoor in te zetten?


De (op)trommels zijn uitgezet met daarbij de vraag deze weer door te geven aan de directe buren. Zo zal elke (op)trommel gevuld worden met vele ideeën en plannen. De werkgroep uit Dwingeloo zal de reacties inventariseren en hiermee verder aan de slag gaan. In mei, is de verwachting, komt er een terugkoppeling met de resultaten naar de dorpsbewoners. 

De opbrengsten

Vele ideeën zijn er geopperd voor een dorpshuis nieuwe stijl, resulterend in een grote startactiviteit onder de noemer: 'De frisse start!'

  • Diverse activiteiten kinderen, jongeren en ouderen
  • inloop- en themabijeenkomsten
  • culturele activiteiten
  • muziekactiviteiten
  • diverse workshops

 

De respons

 

  • 54%, 528 formulieren zijn er ingevuld
  • 110 nieuwe vrijwilligers hebben zich aangemeld,10% van de mensen die hebben gereageerd.

De Nieuwsbrief

Juli 2021 is huis aan huis de nieuwsbrief verspreid met de resultaten van de Grote Optrommelactie. Klik hieronder voor de nieuwsbrief..

dorpsvisie steenwijkerland

 

Artikel Meppeler Courant 29-12-21

artikel meppeler courant 29 12 21