Het team van optrommelaars

Het team van optrommelaars bestaat uit ervaren welzijnswerkers die een aparte scholing hebben gehad in de Optrommel-methode.

Daarnaast is er een begeleidingsteam dat veel deskundigheid en ervaring inbrengt.
Hieronder stellen de mensen van het begeleidingsteam zich voor.

Femke Heythekker

Femke Heythekker

Als ‘Dorpsfemme’ ontwikkelde ze haar idee van activering van bewoners tot een concrete aanpak onder de naam: ‘Optrommelen’. Zo ging Optrommelen als een olievlek door vele dorpen in het noorden van het land. Overal waar zij Optrommelen uitzet is enthousiasme vanuit buurten en dorpen en ontstaat er meer betrokkenheid en samenhang. De trommels zijn hét middel om wensen en ideeën van bewoners te verzamelen, om mensen in de benen te krijgen en zich in te zetten voor de eigen gemeenschap om het wonen en leven kwalitatief te versterken en contacten te verstevigen. Met haar enthousiasme en spontaniteit is Femke dé ambassadeur van de methode, die kan bogen op mooie resultaten.

 

Rol bij Optrommelen: Contactpersoon, bedenker van de methode, training vrijwilligers en professionals:

Website: www.dorpsfemme.nl

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annyttsje Pruim

 Annyttsje 1 199x300Annyttsje is sinds de start van Buurtwerk Nederland betrokken. Soms in de rol van sparringpartner of adviseur, vaak zelf aan het werk in projecten. Denk hierbij aan training van teams in bijvoorbeeld samenwerken of praktische kennis van samenlevingsopbouw. Ook is ze aan het werk met bewonersgroepen in wijken en dorpen. Zoals door het begeleiden van een Optrommelactie of bij het opstellen van WijkUitvoeringsPlannen (WUP) in het samenwerkingsverband de Groene Transitie.

 

 Rol bij optrommelen: coördinator en mede-ontwikkelaar.

Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Peter Boers

Peter Boers Na jarenlange werkervaring als opbouwwerker in diverse steden en dorpen in Noord- en Oost- Nederland is hij zich gaan toeleggen op tekstschrijven en communicatietrajecten. Zijn specialiteit ligt dan ook binnen het sociale domein. Is altijd nauw betrokken gebleven bij Buurtwerk Nederland en verzorgt de communicatie daarvoor net als voor het Optrommeltraject.
Peter volgt nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied nauwgezet en kijkt voortdurend hoe de boodschap overkomt bij de doelgroep: ‘Al heb je nog zo’n goed product, de verpakking zorgt voor de verkoop'.

 

Rol bij optrommelen: zorgt voor de communicatie en ondersteunt daar waar nodig.

Website: www.contekst.nu

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Folkert Bouma

Folkert Bouma Het opbouwwerk zit bij hem in de genen. Na jarenlange ervaring als opbouwwerker en projectleider in diverse organisaties, is hij, ook nu nog na zijn pensionering, actief op het gebied van samenlevingsversterkende activiteiten. Voorbeelden zijn zijn bestuurslidmaatschap van het Dorpshuis Makkinga en zijn eigen woonproject met drie generaties onder één dak. Folkert blijft zich altijd ontwikkelen en heeft eindeloos geduld om ergens aan te werken en nauwgezet alles naar tevredenheid af te ronden.

 

Rol bij optrommelen: websitebeheerder en medeontwikkelaar.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.